Wandspel voor kinderen in ziekenhuis
Branche tips
Paylaş
Ook voorbij de wachtkamer zorgt spelen voor een fijner bezoek

Speelgoed in de behandelruimte? Het kan!

We kennen allemaal het typische speelgoed dat in de meeste wachtruimtes wel te vinden is. Kralentafels, legoblokken en wat kinderboekjes zorgen al gauw voor een rustigere sfeer voor alle wachtenden en minder stress of spanning bij de kinderen.

Een kans die vaak niet wordt benut, is om ook speelwaarde te gebruiken binnen de behandelkamer of praktijkruimte. Kinderen hebben vaak niet veel geduld om te wachten tot de behandeling voorbij is, of ze zien erg op tegen een spannend en mogelijk pijnlijk bezoek aan de dokter. Het is dan prettig voor het kind, maar ook voor de ouder en de zorgverlener als de ruimte beschikt over een leuk speelelement dat helpt om de hele behandeling soepel te laten verlopen en een fijne indruk achter te laten voor het volgende bezoek.

Hier geven we een aantal voorbeelden waarbij speelwaarde de perfecte aanvulling blijkt in verschillende zorginstellingen – zonder in de weg te zitten van een snelle, effectieve behandeling.
 

Wandspel boven behandeltafel

 

1. Wandspellen boven de behandeltafel

Ook voor kinderen die netjes kunnen blijven zitten maakt een wandspel boven de behandeltafel het bezoek een stuk leuker en gemakkelijker om door te komen. Bij het langdurig koelen van brandwonden of secuur werk dat best wat tijd in beslag neemt is een wandspeelbord de ideale oplossing om het kind wat afleiding te geven en de praktijk een minder saaie of juist spannende plek te maken.

 
Een wandspel maakt een behandeling aangenamer

 

Bonus tip: maak een wandspel verplaatsbaar

Wanneer een spel aan de wand geen optie is in uw behandelruimte, is het ook mogelijk om een wandspel in een draagbaar frame te plaatsen zodat u het overal kunt neerzetten. Handig om mee te wisselen tussen uw wachtkamer, op de behandeltafel of bij uw bureau.

 
Handige verplaatsbare wandspellen voor kinderen

 

2. Visuele afleiding en de praktijkruimte opfleuren in één

Een bijzondere manier om kinderen wat ontspanning te geven zonder ze actief te laten spelen, is het ophangen van geweldige wanddecoraties in de praktijkruimte. Vooral bij bloedafname maken zorginstellingen vaak gebruik van gedetailleerde, kleurrijke wandbekleding om niet alleen de ruimte meer leven in te blazen, maar ook om de kinderen hun ogen te laten uitkijken zodat ze niet hoeven te kijken naar de behandeling of prik.

Vraag de kinderen hoeveel vlinders ze op de muur kunnen tellen, en de behandeling zal om zijn voordat ze het weten!
 

Wanddecoraties maken het ziekenhuis minder eng voor kinderen

 

3. Een speelhoek bij de consultatie

Ook na de behandeling of tijdens een intakegesprek of consultatie kan een kinderhoek dicht bij het bureau een goede manier zijn om het kind in de buurt te houden en iets leuks te geven voor het minder interessante deel van het bezoek.

Een leuk wandspel helpt het ijs te breken wat het een stuk gemakkelijker maakt om een vertrouwelijke band op te bouwen en het kind eventuele vragen te stellen.
 

Wandspel voor kinderen bij de huisartsIKC creëert het ideale speelconcept voor uw zorginstelling. Wat uw wensen ook zijn, ons brede aanbod en ons gespecialiseerde IKC Design Team zorgen voor de perfecte speeloplossing om uw bezoeken een fijnere ervaring te maken voor de kinderen, hun ouders, uw personeel en uw andere patiënten.

Voor meer inspiratie over alle mogelijkheden, bekijk ons portfolio of neem contact op.

Contact