Kinderhoek als onderdeel van een wachtruimte
IKC Nieuws
Paylaş
Een interview over de meerwaarde van spelen!

Een kindvriendelijke omgeving voor CWZ Nijmegen!

In een interview met Annette Goosensen, Hoofd van Polikliniek Kindergeneeskunde in het CWZ in Nijmegen, komt duidelijk naar voren hoe waardevol een speelconcept is voor het ziekenhuis. 

Door een interne verhuizing binnen het CWZ onderging de polikliniek onlangs een grote verbouwing. Om nog meer aan te sluiten bij de wensen van patiënten is onderzoek gedaan naar de behoefte. ‘We hebben onderzocht wat patiënten graag zien op de nieuwe afdeling, al deze informatie hebben wij verzameld en intern besproken. Hieruit kwam grotendeels naar voren dat ouders met jonge kinderen behoefte hadden aan een stukje afleiding in de wachtkamer’ verteld Annette, ‘We hebben gekozen om met IKC samen te gaan werken, zij zijn tenslotte de specialist in spelen!’ 

Heel gaaf wat je kunt doen voor ouders en kinderen om op deze manier een ziekenhuisbezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Spelen zorgt bij kinderen voor afleiding en een ontspannen gevoel. Artsen en verpleegkundigen merken dit later terug in de behandelkamer. Een speelconcept op een strategische plek geeft rust en zorgt daarmee voor een efficiëntere manier van werken.

Kinderhoek als onderdeel van een wachtruimte


Waar kunnen kinderen mee spelen?

IKC plaatste verschillende speelelementen waar kinderen zich in alle rust mee kunnen vermaken. Met het 17inch touchscreen aan de muur kunnen kinderen naar hartenlust spelen. De vrijstaande speeltoren, met wandspellen aan de vier zijden, zorgen bij kinderen voor veel speelplezier! De spellen zijn speciaal gemaakt en hebben een positief effect op de hand/oog coördinatie bij kinderen. Spelenderwijs wordt dit gestimuleerd.

Hilarische momenten in de wachtkamer!

Annette vertelt lachend ‘Soms zijn kinderen zo gefocust aan het spelen zijn dat zij niet eens doorhebben dat ze aan de beurt zijn. Ouders moeten kinderen daarin soms even attenderen, dat zorgt ook voor andere patiënten voor hilarische momenten in de wachtkamer. 

Kinderhoek wachtruimte


Fijne samenwerking!

De samenwerking met Niels Jellema van IKC is als erg prettig ervaren. ‘Fijn dat er de mogelijkheid is om de speelmodules zelf samen te stellen. Het is een prachtige lichte ruimte geworden, de felle kleuren van de speelmodules maken indruk op kinderen en zorgen voor een gezellige en aangename sfeer in de wachtkamer.’

Creëer deze fantastische beleving in uw wachtkamer.

Maak een afspraak!